Careers

Projekt teljes címe: Intraoperatív 3D navigációs rendszer testfelszíni, esztétikai és rekonstruktív plasztikai sebészeti műtétekhez

 

 

 

 

NKFI Projekt 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00484

Projekt neve: Intraoperatív 3D Navigációs rendszer Plasztikai Sebészeti Műtétekhez. 

Projekt száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00484.

 

Chronos Systems Tanácsadó Kft.  (Chronos Systems Kft.) sikeresen elnyerte a támogatási kérelmet az alábbi NKFI alapból megvalósuló projekt teljesítésére. 

További kedvezményezettek: Rezek Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Rezek Kft.)

Projekt kezdete: 2020.01.01

Projekt vége: 2022.12.31. 

Projekt végleges befejezési dátuma. 2023.09.30.

Projekt rövid bemutatása: A projekt során megvalósítandó fő feladat a tervezett műtéti beavatkozást előtt és alatt a műtétet végző számára vizuálisan, a páciens fején megjeleníteni a beavatkozás pontos helyét, nagyságát, megjelölni az érintett részeket. Eredetileg a vizuális megjelenítést a páciens fejére illesztett, színezett és vetített rácsvonalakkal terveztük. A kezdeti elemzés során kiderült, hogy sokkal jobb és egyszerűbb megoldás érhetünk el a kiterjesztett valóságot támogató eszközök felhasználásával.

 

Megvalósítási eljárások:

    1. Páciens fejéről 3D modell készítése. Ehhez a Canfield 3D szkenner (VECTRA H2 Aesthetic) eszköze tűnt a legmegfelelőbbnek. Az eszközt kifejezetten orvosi felhasználásra készítették.
    2. A 3D modellen egy program segítségével el kell végezni a tervezett beavatkozást. Ezt az előző pontban ismertetett eszközhöz hozzáadott szoftver segítségével lehet egyszerűen elvégezni.
    3. Az 1. és 2. pontokban elkészült 3D modellek összevetésével egy különbségi modell készítése. 
    4. A különbségi 3D modell megjelenítése és pontos pozícionálása a páciens fejére a műtét előtt és közben. A megjelenítést a Microsoft Hololens 2 végzi. A Microsoft HoloLens 2 a Microsoft és a MicroVision, Inc. által közösen kifejlesztett és gyártott VR vagy AR intelligens szemüveg, amelyre programokat lehet készíteni, amelyekkel összeköthető a látott és a program által megjelenített képi világ.

 

  

Köszönjük a támogatást és megvalósítási lehetőséget!

 

 

Chronos Systems is a global offshore/nearshore software development and IT outsourcing company with development hubs in Hungary and Poland.

Address:
Budapest, 30 Tuzer str, 1134-Hungary
Tel: (+36 1) 268 1216
 
Sales and Commercial
sales@chronossystems.com

This site uses cookies...